IKL-bos

Zaterdag 23 november 2013 hebben we als scouting een gezamenlijke natuurwerkdag gehad. Bevers, Welpen, Scouts en de Explorers waren van de partij.

* Stukje van een JongensWelp:

Op zaterdag 23 november 2013 hebben we boomdag gehad. We zijn met de BEVERS, WELPEN MEISJES en WELPEN JONGENS, SCOUTS en EXPLORES naar het Weerterbos gegaan. Hier hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer en het IKL bomen omgekapt. Zodat het stukje bos weer kan herstellen zoals het vroeger was. Scouting Rumoldus heeft dit stukje bos geadopteerd. Zodat we in de toekomst vaker gebruik kunnen maken van dit bos. We hebben met verschillende soorten zagen bomen omgezaagd en alles op een grote hoop neergelegd. We moesten helmen en handschoenen aandoen voor de veiligheid. De papa’s mochten ook mee om te helpen. We vonden het kei leuk om dit samen te doen. We hebben in korte tijd veel omgezaagd. Soms waren de stammen erg dik en waren we lang bezig om de boom om te krijgen. Maar we hebben elkaar goed geholpen. ’s Middags hebben we samen gegeten en gedronken en daarna zijn we weer verder gegaan tot 14:00 uur. Toen was het afgelopen.

Groeten van Dylan Verkooijen

* Stukje van een MeisjesWelp:

Hallo ik ben Noah, ik vond het bos super leuk. Dieren huisjes maken van bomen en takken voor de winter, dat er diertjes geen hou hebben. Dit gaan we ook elk jaar doen. Super Leuk. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!!!

Het was erg leuk om bomen om te zagen, niet oude bomen maar jonge bomen. Er was een boom die niet naar beneden wilde, hij hang de aan een ander boom. Maar hij was toch naar beneden gekomen. Dat was grappig en toen riepen we “We onderen”.

Groetjes Noah Bos

* Stukje van een Explorer:

Op zaterdag 23 november 2013 hebben de bevers tot en met de explorers een IKL dag gehad.

Om 9.30 verzamelden we bij de blokhut op Fatima. Vanuit daar gingen we gezamenlijk met auto’s naar het bos in Altweerterheide. Waar we uitgelegd kregen wat we gingen doen.

“Er groeit bos tussen het Heide en dat bos moet weg!”

Als eerste vertelden ze ons hoe we een grote/dikke boom konden vellen en hoe we konden zien welke kant hij op moest vallen.

Kort daarna zijn we met z’n allen te werk gegaan met het zagen van kleine en grote bomen.

Om 12.00 uur hadden we een gezamenlijke pauze met koffie en thee.

De bevers hebben vooral takken weggehaald, de rest heeft ook heel goed hun best gedaan met het zagen van de bomen en er stapels voor dieren mee gemaakt.

Rond 14.00 uur hebben we gezamenlijk alles opgeruimd en weer terug naar huis gegaan met de kennis om een boom om te zagen.

Door Anouk Bergs van de Explorers