NL Doet

NL-Doet: CDA-ers klussen bij Scouting St. Rumoldus

Dit jaar waren op 11 en 12 maart de NL-Doet dagen. Op zaterdag 12 maart waren een 7-tal Weerter CDA’ers voor klusactiviteiten te gast  bij scouting St. Rumoldus.  Het contact hiervoor werd gelegd via Marianne Timmermans en Jan van Hunsel, bestuurders van de scouting.

Scouting St. Rumoldus is in 1948 opgericht en na een aantal omzwervingen is de ‘blokhut’ gesitueerd aan de Nieuwstraat 90 te Weert, in de wijk Fatima. Het huidige gebouw was vroeger een noodkerk. Vele vrijwilligers hebben dit gebouw aangepakt en omgeturnd in een prachtig scoutinggebouw. Het gebouw wordt gehuurd van de gemeente. Vorig jaar hebben vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de bestrating rondom het gebouw te vernieuwen. Ongeveer 70 kinderen komen voor activiteiten naar de scouting.  De groep leiding bestaat uit ongeveer 30 actieve vrijwilligers. Daarnaast is er een ploeg bestaande uit 10 vrijwilligers, het zogenaamde S.O.P. team  (Scouting Ondersteunings Ploeg). Deze gemotiveerde (technische) vrijwilligers zorgen ervoor dat de blokhut op en top blijft.

Allerlei leuke en sportieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Bijzonder is het jaarlijkse groepsweekend en het zomerkamp. Ieder jaar wordt een vlooienmarkt georganiseerd en een hyacintenverkoop om de kas te spekken. De scouting kan niet zonder een aantal trouwe sponsoren. Tijdens de NL Doet werden de verf en schuurmachines gratis ter beschikking gesteld.

De NL-Doet klus vond plaats onder regie en samenwerking met het S.O.P. team. ‘SOP-Jan’ had een strakke planning gemaakt. Een groot aantal deuren van het scoutinggebouw was nodig toe aan een nieuwe verflaag. De handen gingen uit de mouwen om schoon te maken,  schuren en opzetten in de grondverf. Voor koffie, thee, wafels en een gezonde lunch werd gezorgd. De klus werd geklaard, de deuren staan in de grondverf. De afwerking, het aflakken van de deuren,  volgt nog door de mensen van het S.O.P team.

Bijzonder was dat Jan van Hunsel, volop herstellende van een recente knie operatie, polshoogte kwam nemen. Dit is tekenend voor de  grote mate van betrokkenheid die we bij alle vrijwilligers van scouting St. Rumoldus ervoeren.

Scouting St. Rumoldus bedankt voor de gastvrijheid en chapeau voor inzet die jullie leveren aan  de gemeenschap! We zijn onder de indruk,

CDA-Weert.

Voor meer foto's klik hier.