Scouts (vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur)

Scouts

De Scouts is voor jongens en meisjes van 10 – 13 jaar.
Scouts draaien groep op vrijdagavond maar soms hebben ze ook een overnachting of zijn een heel weekend bij elkaar.

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Slapen in de natuur. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij Scouts wordt actie van je verwacht.

Om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. En als je genoeg weet, mag je een mening hebben. Bij Scouting mag je zeggen wat je vindt. Ook als je 10 bent krijg je al verantwoordelijkheden.

Een Scout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, vlot varen, bruggen bouwen van hout en touw, kamperen, boogschieten, theater, hike lopen, abseilen en nog zoveel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven. Een Scout kan niet zonder de natuur en is veel in de natuur en daar ben je dus zuinig op.

De Scouts hebben groep op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.